Новата производствена линия за лекотоварни автомобили L City бе открита в Русе

5

Целта е да се произвежда по един автомобил на ден

Кметовете на Русе и Гюргево Пенчо Милков и Андриан Ангелеску, и изпълнителният директор на Син Карс Росен Даскалов срязаха лентата на новата производствена част от Центъра за проучване и разработки на фирмата в Русе.

„Радвам се, че част от силата на нашия прекрасен град се гради от вас“, каза кметът на Русе и пожела успех на новото производство.

То включва всички етапи от изграждането на новите лекотоварни автомобили L CITY. С автоматизираната технология за заваряване Син Карс си поставят за цел да произвеждат по един автомобил на ден.

„След като в българския обект се изчистят всички процеси, в Румъния ще бъде прехвърляно производството на даден модел, тъй като условията за бизнес в съседната държава са много добри“, коментира Росен Даскалов.

Русе ще се запази като Център за проучване и разработки, ключов за производството на всеки следващ модел.

„В Община Русе се ориентираме към използването на електрически автомобили с по-малък въглероден отпечатък и ще съм особено горд, ако следващият закупен от нас автомобил е произведен от русенци за русенци“, каза кметът Пенчо Милков.

Линията беше благословена и с тържествен водосвет от свещеници от Русенската митрополия. Специални гости на събитието бяха и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев и проф. арх. д-р Тибериу Флореску – председател на Румънския регистър на урбанистите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!
Етикети

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    до 3
    Не е сигурно, че все още сме по-големият град. И Гюргево, и Русе се въртят около 40-50 хиляди жители. Румъния обаче толерира и инвестира в индустрията отдавна, а в България строителни схеми само, дюкяни и кръчми. И резултатът е налице.
  • 0
    4
    До 3
    Само дето Румъния има за президент немец (не като нашата рашистка подлога), европейски са настроени (не като нашите копейкаджийски национални предатели), народа им е УМЕН и не гласува за кумундели и рашисти и за това ние сме бедни, а те са богати!!! Колкото по-рано го разберем, толкова по-добре за бъдещето на България!!!!!!!!!
  • 10
    3
    Русенец
    Смятай колко за нищо не ставаме, а уж сме по-големия град.
  • 9
    2
    разочарован
    Отива в Гюргево да произвежда, въпреки че заплатите там са двойни на Русе.
  • 9
    1
    Гост
    и тъкмо ми стана драго, че в Русе се правят такива неща, и в следващият момент ми дожалява, че майка България не дава на децата си възможност да се реализират, и те пак трябва да бягат в чужбина. Защо бе, управници недни?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари