"Газпром" показа как ще замръзне Европа без руски газ

16
Двуминутният клип е озаглавен „Зимата ще бъде дълга“
Двуминутният клип е озаглавен „Зимата ще бъде дълга“

Двуминутният клип е озаглавен „Зимата ще бъде дълга“

Руският енергиен гигант "Газпром" се подигра с Европа със зловещо видео предупреждение за дълга зима от сняг и лед, която ще завладее континента, съобщи Евроком.

Двуминутният клип, озаглавен „Зимата ще бъде дълга“, показва как Европа замръзва на фона на рязко покачващите се цени на енергията, причинени от инвазията на Русия в Украйна.

Кадрите показват как работник изключва клапаните, изпращайки иглата на дросела до нула, докато ледени облаци пълзят зловещо по екрана, осеяни с въздушни снимки на Брюксел, Берлин, Париж и Лондон.

Клипът завършва с кадър от централата на Газпром в Санкт Петербург, показващ Lahta Center, най-високата сграда в Европа.

Видеото беше публикувано, докато Европа се бори да спре енергийна криза, която може да доведе до спиране на тока, спиране на фабрики и дълбока рецесия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    6
    бах ти глупаците
    Ватенките си мислят ,че Европа е Якутия.Миналата зима дори не спрях водата на двора .Боли ме хея за Газпром и руските фашисти.И без тях слънцето ще изгрее,а и сатрапът Путлер няма да живее колкото английската кралица...вечна и памет.
  • 6
    5
    синопттикЬ
    Ледени облаци в Европа...тия си мислят , че Европа е Сибир...
  • 1
    4
    До 2
    До 2: Само глупости сте написали! Отчаяна нужда от пари има уродът сащ, който за това полугодие допълнителное напечатал 6 трилиона $!
  • 14
    3
    като сте почнали с клиповете
    клипче как изгарят непродадения газ кога?
  • -12
    2
    Bonkerz
    Тераруските стават все по-смешни и жалки. И това от официален канал на Газпром. Голям смях. В момента руския газ в Европа е само 9% от общото количество. Румъния до края на годината отварят находище покриващо собствените им нужди. Норвегия увеличава износа. Катар, САЩ и др. също увеличават износа на втечнен газ. Ние ще си внасяме от Азербайджан. Германия строи мн центрове за регазификация, капацитета на Ревитуса в Гърция се удвоява. До 1-2 години България ще придобие дял от порта в Александруполис. Турция ще започне добив от морето (със западни технологии). Енергията от възобновяеми източници е мн евтина и скоро ще стане повече от 12% от общото количество (както е сега). Ще имаме нулева нужда от руски газ, 75% от износа на Рассия е към Европа, ако иска да изнася към Азия трябва 10-15 години да строи ударно газопроводи. Дотогава отдавна ще е изгубила ПАЗАРЕН ДЯЛ в Европа, когато страните сключат дългосрочни договори с други държави. Ще ни се молят да им го купим. Както сега правят с петрола (30% отстъпка). Само вижте цените на горивата в бензиностанциите Газпром колко са по-ниски, имат отчаяна нужда от пари...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари