Александър Велев: Германия има гузна съвест спрямо Русия

0
Германия зависи от газовите доставки, тя се е вкарала в голяма зависимост от Русия
Германия зависи от газовите доставки, тя се е вкарала в голяма зависимост от Русия Снимка: БГНЕС

Германия зависи от газовите доставки, тя се е вкарала в голяма зависимост от Русия

"Възпиращият елемент спрямо Русия е показването на сила, а не показване на страх от Владимир Путин, защото той към това се стреми. Лидерите, които изговарят страхове на глас, създават настроение и сред хората, както и грешна представа. Това се използва и за да се оправдае неизпращането на оръжие за Украйна".

Това коментира пред БНР Александър Велев, журналист, бивш кореспондент на БНР в Германия.

И подчерта, че през последните години Германия се е обвързала твърде много с Русия:

"Германия зависи от газовите доставки. Германия е първата икономика в Европа и четвърта в света, тя трябва да бъде захранвана с газ. Безчет са нещата, в които газта влиза като употреба. Това кара германците да бъдат предпазливи. Рухването на икономиката би означавало рухване на държавата... Германия се е вкарала в голяма зависимост от Русия".

В предаването "Събота 150" Велев допълни, че в исторически план Германия има гузна съвест спрямо Русия и това играе роля в германската политика:

"Олаф Шолц е подложен на натиск и критики. За да бъде оправдан, трябва да се погледне какво се случва в помощите за Украйна. Най-големият донор са САЩ. Другите държави, които помагат много, са Чехия и Полша. По някакъв начин Германия все още не стои на подобаващото място в тази помощ".

По думите му обаче стъпка по стъпка Германия променя политиката си спрямо Русия.

"Управляващата коалиция е сложна, но работеща. И преобърна мисленето в Германия".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари