Златните момичета направиха и немислимото

0
Ансамбъл от герои в най-тъжното състезание
Ансамбъл от герои в най-тъжното състезание Снимка: LAP.bg / Илиан Телкеджиев

Българският ансамбъл по художествена гимнастика направи и немислимото. Грациите ни завършиха на 5-о място в многобоя на Европейското първенство, което се провежда в Холон Израел.

Независимо от тежката ситуация, ужасяващата трагедия с Цвети Стоянова и абсурдните грешки на организаторите ансамбълът ни доказа, че е съставен от истински герои. Тимът ни излезе, състезава се, направи най-доброто на което е способен в този момент и завърши на петата позиция без да допусне грешка, пише Gong.bg.

Гимнастичките в състав Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Ренета Камберова, Християна Тодорова и Любомира Казанова, играха с мисълта за своята приятелка и съотборничка Цветелина Стоянова.

Българките събраха общ сбор от двете изигравания от 35.850 точки. Златото е за Русия с 37.408, следван от Беларус (36.849), Израел (36.549) и Италия (35.933).

Грациите излязоха първо за изпълнението с обръчи и бухалки. Нашите момичета се справиха и изпълниха съчетанието си изключително професионално, в това число и резервата Любомира Казанова.

Грациите ни играха с последен стартов номер, но вместо саундтрака от филма „Матрицата“, организаторите допуснаха много груба грешка и беше пусната друга музика. Ансамбълът започна съчетанието, но след това, както правилникът позволява, спряха и излязоха от килима.

Малко по-късно, окуражени от публиката и треньорския щаб, грациите се появиха отново и изиграха композицията си без грешка!

Организаторите допуснаха още една изключително нелепа неточност. Вместо да бъде коригирано името при изписването на Цветелина Стоянова, беше сменено това на Цветелина Найденова. Както е известно Цвети Стоянова се бори за живота си, след като падна от 6-ия етаж на болк в столичния квартал „Надежда“. 

За обръчи и бухалки грациите получиха 18.000 точки.

За второто си изпълнение за деня, с пет ленти, момичетата отново излязоха крайно мобилизирани и успяха да се справят без грешка. Композицията беше оценена със 17.850, което им отреди 5-о място в крайното класиране на многобоя.

Ансамбълът ни, който днес се състезава със сълзи в очите, се класира за финалите на отделните уреди в неделя.

Източник: GONG.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари