Жени напират за военния ни флот

0
Според  контраадмирал Петев работата във флота става все по-привлекателна за жените
Според контраадмирал Петев работата във флота става все по-привлекателна за жените

Три жени се борят за едно място във Военноморското училище във Варна, съобщи вчера в Русе командирът на Военноморските сили (ВМС) контраадмирал Митко Петев.

Той уточни, че в момента 25-30% от курсистите в училището са дами, а в състава на военноморския ни флот служещите рамо до рамо с мъжете като матроси, старшини и офицери са общо 17%. Според Петев работата във флота става все по-привлекателна за жените и в нея те виждат равни възможности за растеж с колегите си от силния пол.

Командващият ВМС каза още, че техническата обезпеченост на военноморския ни флот е в състояние да гарантира сигурността ни както в национален, така и в коалиционен план, но винаги има какво още да се желае. В момента усилията били насочени към осигуряването на многофункционален патрулен кораб и модернизиране на фрегатите. Според контраадмирал Петев възстановяване на подводния ни флот може да се случи, но в дългосрочен план. Той припомни, че България е една от шестте държави, които първи създават такъв флот, но за съжаление преди няколко години последната ни подводница е излязла от строя.

В Русе вчера бе поставено началото на тържествата по повод 136-ата годишнина от създаването на ВМС. Празници ще има в следващите дни и във Варна, Бургас, Добрич и Балчик.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари