"Черната дупка" е най-безшумната подводница в света

3

Предприятията от военно-промишления комплекс (ВПК) завършиха изграждането на шестата дизел-електрическа подводница по проект 636.3 "Колпино" за нуждите на Черноморския флот.

Подводниците са оборудвани с най-новите крилати ракети "Калибър-ПЛ" с далекобойност до 2500 км.

Подводният съд ще бъде дислоциран в новата база на ВМФ на РФ в Краснодарския край в град Новоросийск. Но докато неговият кей бъде достроен, той на смени ще носи дежурства в акваторията на Черно море и ще се обслужва пристанището в Севастопол, пише "Руски дневник".

По думите на бившия зам.-главнокомандващ на ВМФ, преди това командващ Черноморския флот Игор Касатонов тази подводница може да открие целта на дистанция, която е 3-4 пъти по-голяма от възможностите на радиолокационните системи на потенциалния противник.

Заради нейната неоткриваемост и подводни възможности от Северноатлантическия алианс кръстиха подводницата "Черната дупка".

"Възможностите на новите подводници бяха демонстрирани за първи път в края на миналата година, когато [подводницата от проекта] "Ростов на Дон" нанесе удар с "Калибър" по обекти на терористите в Сирия", каза Касатонов.

Източник: Руски дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари