Жена хвърли 30 000 евро през терасата в квартал "Здравец"

8
Нова жертва на телефонна измама в Русе
Нова жертва на телефонна измама в Русе Снимка: Google

Нова жертва на телефонна измама в Русе.

На 03.10.2019г. в 13:00 часа във Второ РУ - Русе е подаден сигнал за извършена телефонна измама.

Сигналът е подаден от 71 годишна жена, живееща на улица „Люлин планина“ в град Русе. Жената е обяснила, че на 02.10.2019г. по стационарния си телефон е била потърсена от мъж, представил се като служител на "Криминална полиция". Същият твърдял, че телефонния и номер е бил записан в тефтерче, намерено при обиск и най-вероятно ще бъде направен опит да бъде измамена.

"Служителят" и наредил да изключи мобилния си телефон и да не казва на никого с кого е говорила, след което и обяснил, че тя трябва да помогне на полицията за залавянето на група "телефонни измамници". Същият ѝ продиктувал телефон на който тя да се свърже с него, след като бъде потърсена от "измамниците".

Минути след това отново на стационарния телефон била потърсена от жена, която се представила за нейната дъщеря, обяснила и, че е в болница и поискала да говори с лекуващия лекар. "Лекуващият лекар" поискал 50 000 лева и я заплашил, че ако не ги плати ще отидат в домът и ще я насекат на парчета. Възрастната жена се обадила на "служителя" от „Криминална полиция“ и му разказала за разговора. Обяснила, че в домът си съхранява около 30 000 евро. Същият и наредил да ги сложи в хладилника, като няколко минути след това и казал да хвърли парите през предната тераса на жилището си, след което веднага да се върне на телефона.

Жената изпълнила указанията и хвърлила парите, които били поставени в пластмасова розова чанта. Държала слушалката на телефона, като "служителят от криминална полиция" на интервали през 10-15 минути я уведомявал, че задържат по едно от лицата от групата. Разговорът им приключил окончателно около 22:10 часа.

На сутринта на 03.10.2019г. тя осъзнала, че е била измамена. Нанесената щета е 30 000 евро. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари