Възрастен русенец даде 6000 лева на телефонни измамници

1
Мошениците излъгали възрастния мъж, че дъщеря му е в болницата и спешно трябва да й се направи скъпа операция
Мошениците излъгали възрастния мъж, че дъщеря му е в болницата и спешно трябва да й се направи скъпа операция Снимка: БГНЕС / Архив

Русенец е станал жертва на телефонна измама по схемата за пострадал близък, нуждаещ се от средства за спешни медицински интервенции

 Потърпевшият 72-годишен мъж е сигнализирал за престъплението в петък следобед във Второ РУ. По негови данни, същия ден сутринта е получил обаждане от мъж, който се е представил за лекар от русенска болница и е обяснил, че в спешното отделение на медицинското заведение е приета дъщеря му в тежко състояние, след инцидент и тя се нуждае от скъпа ортопедична операция, за да не загуби крака си.

Мнимият доктор обяснил, че е необходимо да се заплати сумата от 14 000 лева, но възрастният мъж обяснил, че може да събере само 6 000 лв. Непознатият го уговорил да събере колкото пари може и да ги предаде на човека, който ще изпрати, като уточнил, че това е сина му и той работи в Здравната каса.

После го успокоил, че останалите ще може да потърси, събере и да предостави в здравната каса в началото на следващата седмица. За по-голяма достоверност "докторът" предложил на потърпевшия да говори с дъщеря си, за да я успокои за предстоящите операции, но го предупредил предварително, че тя говори бавно и провлачено, защото е упоена и е с ударена челюст.

Така мъжът чул в слушалката женски глас, който повтарял "Татко, помогни ми!". По-късно пред входа на жилището си 72-годишният предал на млад мъж 6-те хиляди лева и потвърдил на „доктора“ за това, а той от своя страна му обещал да го информира след приключване на операциите. Мъжът така и не получил обаждане, а че е измамен разбрал чак след като позвънил на дъщеря си. Сигналът е документиран във Второ РУ, образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК, разследва се от криминалистите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    русенец
    Пак ли?! После се чудим защо ни управляват Пенчовци, Кирчовци и други дебили.:(
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари