Жега натисна и Съединените щати

0
В Тексас и Оклахома температурите минаха 46 градуса
В Тексас и Оклахома температурите минаха 46 градуса

В Тексас и Оклахома температурите минаха 46 градуса

Гореща вълна доведе до издаване на предупреждения за опасност за здравето на населението на една трета от територията на Съединените щати, съобщава БНР.

Преминаващата гореща вълна според местни медии ще засегне около 200 милиона американци през следващите няколко дни. Поне 28 щати са издали предупреждения за високи температури. Властите призовават хората да обърнат внимание на съседите си, особено по-възрастните и да проверят дали са добре.

В Тексас и Оклахома температурите минаха 46 градуса.

Конкретно в Тексас се съобщава за най-малко 18 горски пожара, които са заплаха за поне 1000 жилища.

В страната в сряда имаше информации за 90 пожара в 13 щата. През уикенда жаркото време ще остане по Източното крайбрежие. В американската столица и региона около нея се очаква днес топлинният индекс да варира от около 38 до 41 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари