Засякоха двама шофьори без табели в Русе

0
Шофьор, спипан в квартал "Чародейка", заявил пред униформените, че тествал возилото / Снимката е илюстративна
Шофьор, спипан в квартал "Чародейка", заявил пред униформените, че тествал возилото / Снимката е илюстративна Снимка: БГНЕС

Бързо производство е образувано срещу шофьор, след като е бил засечен от полицията да управлява лек автомобил без регистрационни табели.

Това е станало на 2 март около 12:20 часа.

При обход по улица "Филип Станиславов" в русенския квартал „Чародейка“ екип пътни полицаи забелязали колата с марка „Рено“ да се движи без поставени табели и я последвали. До блок 403 в квартала те извършили проверка и установили като водач мъж на 53 години от Русе. Мъжът заявил пред униформените, че тествал возилото.

Направена справка за превозното средство показала, че то не е регистрирано на територията на България. За констатираното е съставен акт, материалите по случая са предадени на разследващ полицай и по случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2 във вр. ал.1 от НК - за управление на МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. 

Бързо производство е образувано и срещу 39-годишен шофьор, управлявал нерегистриран автомобил.

Около 16:30 часа на 3 март пътни полицаи са спрели за проверка на булевард "Христо Ботев" в Русе автомобил "БМВ 320", който се е движел без поставени регистрационни табели. Водач на превозното средство бил 39-годишен мъж от с. Сандрово.

В хода на проверката било изяснено, че колата не само няма номера, но и не е регистрирана по надлежния ред на територията на България. На шофьора е съставен акт. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай, който е образувал бързо производство за престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари