Защо приятелите от детството си остават най-добрите?

0
Приятелите от детството знаят за мечтите ви още преди да започнете да ги осъществявате
Приятелите от детството знаят за мечтите ви още преди да започнете да ги осъществявате

Виждате се по Коледа и може би още веднъж в началото на лятото. Не живеете в един град, но се поздравявате за празници и всички важни моменти от живота, които ви се случват. Може би сте се отдалечили с времето и всеки е поел по своя път, но щом се видите всичко е, както преди, даже по-хубаво и винаги има какво да си кажете, пише Beu.bg.

Да, това са истинските приятели, за които времето и разстоянието не означават нищо. Те знаят малките имена на родителите ви, по кого сте си падали в 8-ми клас и защо не обичате фъстъци. Те знаят за мечтите ви още преди да започнете да ги осъществявате и затова могат да оценят и да се радват наравно с вас, когато ги постигнете.

Това са от онези редки приятелства, които започват рано в детството и затова са толкова чисти и искрени и повечето от тях издържат във времето. Малко са – 2-3 на брой, но достатъчно, за да знаете, че някъде там ще има човек, който знае всичките ви тайни, мечти, провали, успехи и ви познавам по-добре, отколкото се познавате сами.

Сега, дори да живеете на стотици километри един от друг, знаете, че можете да разчитате на този човек и че, каквото и да стане, той ще бъде готов да пропътува тези стотици километри, за да ви помогне. Колко по-ценно е подобно приятелство от това на познати, с които излизате всяка петък вечер или се забавлявате по време на работа? Малко от новите приятелства ще се превърнат във връзката, която сте изградили с хората, които са били покрай вас, докато израствате.

Така, че просто се сетете за онзи човек, който е бил до вас по време на първото любовно разочарование, първото прекаляване с алкохола и по време на всички лудории, за които може би ви е срам да си спомняте днес. Обадете му се и се върнете назад във времето, припомнете си всички споделени хубави и лоши моменти. И не на последно място създавайте нови, макар и рядко, защото това са хората, които наистина заслужават да са част от живота и спомените ви.

Източник: Beu.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари