Започват преговорите между правителството и общините за Бюджет 2024

1
Трима кметове ще се срещнат с финансовия министър
Трима кметове ще се срещнат с финансовия министър Снимка: БГНЕС / архив

Трима кметове ще се срещнат с финансовия министър

Кметовете на Монтана Златко Живков, на Троян Донка Михайлова и на Димитровград Иво Димов ще бъдат гласът на общините на среща с министъра на финансите Асен Василев утре. Те ще представят позицията и предложенията на Националното сдружение за държавния бюджет през 2024 год. Очаква се проектозаконът да бъде внесен за разглеждане в Народното събрание на 14 ноември, пише 24 часа.

Ще бъдат обсъдени промените в определянето на стандартите за образование, здравеопазване и други държавни служби, съобщи Живков. Кметовете също така настояват да бъде запазена тенденцията през последните години за ръст на целевата субсидия за капиталови разходи и общата изравнителна субсидия. Тези средства са много важни за общините, защото са инвестиции в инфраструктурата по места. След срещата ще бъде съставен протокол и ще бъдат отразени разногласията между правителството и общините.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари