Деница Сачева: ПП нарочно протакаха, за да се изчерпи времето

1
Депутатът от ГЕРБ коментира, че всички имена в списъка с министри са били обсъдени
Депутатът от ГЕРБ коментира, че всички имена в списъка с министри са били обсъдени Снимка: Facebook / Деница Сачева

Депутатът от ГЕРБ коментира, че всички имена в списъка с министри са били обсъдени

"Учудена съм от начина, по който може човек да лъже без да му мигне окото. Ние започнахме конструктивно, говорихме по различни теми. Казахме, че Асен Василев е силно противоречива личност и имаме резерви. Но тъй като имаме 3 приоритета, по които сме обединени – съдебна реформа, Шенген и еврозоната и поради отговорността ни казахме, че ще приемем тримата министри на правосъдието, на МВР и на финансите да продължат след ротацията". Това заяви пред бТВ Деница Сачева от ГЕРБ. ПП протакаха нарочно, за да могат да изчерпят времето, подчерта Сачева, предава БГНЕС.

"Споразумението от 14 страници беше готово в значителна степен, дори по думите на Кирил Петков. Не се разбрахме за срок за службите, по конкретния текст за закона за съдебната власт и по конкретния текст за следствената тайна и нейното отпадане. Имахме относително съгласие почти по целия Министерски съвет, с изключение на министъра на електронното управление. Подалите отводи са министри и в момента. Нали са представени като експерти, те са поели ангажимент да управляват 18 месеца и би трябвало да носят своята отговорност пред България, убедена е Сачева. В този списък с имена на министри нямаше нищо изненадващо за колегите от ПП. От самото начало ПП дадоха заявки, че се опитват да провалят първия мандат. Те искаха още от самото начало да бъде с втория мандат, каза Сачева. Всички имена в списъка с министри бяха обсъдени и разговаряхме, няма нито едно ново име, добави Сачева. ПП сменяха своето мнение за какво ли не.

На преговорите бяхме без телефони умишлено, но си водих изключително подробни записки, и поне 40% от времето сме говорили за Тагарев. На ПП не им хареса това, че Габриел направи професионални забележки към работата на Тагарев, и за начина, по който той е изпълнявал задълженията си като министър. И вместо да ѝ се отговори конкретно, от ПП обясняваха общи постановки. Договорено беше Ивелина Василева да замени Юлиян Попов, както и Жечо Станков да стане министър на енергетиката. Няколко часа по-късно ПП родиха идеята шефът на БЕХ да бъде от ПП", каза Сачева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари