Започват масови проверки в МВР за алкохол и наркотици

1
Отказът за проба от служители на МВР предвижда дисциплинарно уволнение, заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров
Отказът за проба от служители на МВР предвижда дисциплинарно уволнение, заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров Снимка: БТА

Отказът за проба от служители на МВР предвижда дисциплинарно уволнение, заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров

От днес започват масови проверки в МВР за алкохол и наркотици по време на смените и работния процес на служителите“.

Това обяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV главният секретар на Министерството на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров.

"Ще започнем на много места едновременно. Дадена е заповедта", допълни той.

Главният секретар посочи, че от януари следващата година ще влезе в сила наредба, в която ще бъде предвидено как ще се действа при установяване на служител на реда, който е употребил алкохол или наркотици преди смяна.

От думите му стана ясно, че дисциплинарно уволнение в момента е възможно, ако служител на МВР е седнал зад волана след употреба на такива вещества.

Служителите на МВР, шофирали след употреба на алкохол или наркотици, се отстраняват, а по-късно ще бъдат уволнени дисциплинарно. Когато полицай бъде заловен да управлява в такова състояние, той се уволнява дисциплинарно без значение количеството в кръвта. Дори отказът за проба предвижда дисциплинарно уволнение“, добави Тодоров.

Според него проблемите с личния състав на МВР са натрупвани с десетилетия, като открои, че основните пропуски са в подбора, обучението, възпитанието и контрола над служителите.

Сигурността в обществения транспорт

Беше взето решение, че ще се изработи алгоритъм за обществения транспорт, за да се изградят паник бутони и видеонаблюдение“, добави той.

Сигналите ще се подават в ново звено към МВР.

Имало ли е „българска следа“ при взрива на Кримския мост?

"Освен твърденията на Руската федерация няма данни, че камионът от Кримския мост е бил в България. Базираме се на всички проверки, които могат да се извършат на граничните пунктове", коментира Тодоров.

Взривът, който доведе до срутване на част от моста, стана на 8 октомври. Според Русия той е причинен от камион бомба, който е преминал през границите на няколко държави.

Българските служби обявиха, че нито камионът, нито визираният контейнер са били в този момент на Кримския мост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари