Задържаха двама мъже с хероин за над 1 милион лева

0
Трафикантите са турски и български гражданин
Трафикантите са турски и български гражданин Снимка: Окръжна прокуратура - Хасково

Окръжна прокуратура – Хасково задържа двама мъже за извършена в съучастие контрабанда на хероин за 1 193 400 лева

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми Д.А., на 52 г., турски гражданин, и Б.М., на 42 г., български гражданин, за това, че в съучастие помежду си ( Д.А. като извършител, а Б.М. като подбудител и помагач), без надлежно разрешително са пренесли през границата на страната от Република Турция в Република България високорисково наркотично вещество - хероин, с общо бруто тегло 13,260 килограма на стойност 1 193 400 лева, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък. 

По делото е установено, че обвиняемият Д.А. с управлявания от него товарен автомобил пристигнал на ГКПП-Капитан Андреево на 07.02.2022 г. Той пътувал сам от Турция през България за Германия. При извършена щателна митническа проверка е установено, че Д.А. пренасял, освен декларираната стока - бетонна помпа, и високорисково наркотично вещество - хероин. Наркотикът бил разпределен в 8 вакуумирани пакета, обвити с алуминиево фолио, които били укрити в пътнически сак, поставен в шофьорската кабина на товарния автомобил.

По случая е образувано досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково, разследването по което се извършва от разследващ митнически инспектор при ТД Митница Бургас.

В хода на разследването благодарение на съвместно извършените оперативни и следствени действия със съдействието на служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ - МВР е бил разкрит и съучастникът на Д.А., а именно Б.М., български гражданин.

На 08.02.2022 г. с постановления на наблюдаващия прокурор обвиняемите Д.А. и Б.М. са задържани за срок до 72 часа.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе в Окръжен съд-Хасково искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари