Задържаха двама души за участие в схема за измами със земеделска земя

2
Обвинени са професор Мартин Банов, който е председател на Селскостопанската академия и заместник-директорът на Института по почвознание Венета Кръстева
Обвинени са професор Мартин Банов, който е председател на Селскостопанската академия и заместник-директорът на Института по почвознание Венета Кръстева Видео: bTV

Обвинени са професор Мартин Банов, който е председател на Селскостопанската академия и заместник-директорът на Института по почвознание Венета Кръстева

КПКОНПИ и прокуратурата с акция в 7 града у нас. Арестувани и обвинени в сговор за извършване на длъжностни престъпления са председателят на Селскостопанската академия в София и заместник-директорът на института по почвознание "Никола Пушкаров".

За няколко часа днес са направени обиски на частни и държавни имоти в София, Сливен, Бяла, Стара Загора и Кърджали, Хасково и Момчилград. Установено е, че в тези градове конкретни земи са определяни с фалшиви документи като нискокачествени, като по този начин е давано разрешение върху тях да се строят соларни инсталации.

Обвинени са професор Мартин Банов, който е председател на Селскостопанската академия и заместник-директорът на Института по почвознание Венета Кръстева.

Те са задържани за 72 часа, но обвинението ще поиска от съда постоянното им задържане под стража. По информация на bTV двамата ще бъдат обвинени за корупция.

Според държавното обвинени акцията с КПКОНПИ е финал на едно мащабно разследване на антикорупционната комисия от август тази година. Очакват се още обвинения на длъжностни лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари