Забраниха износа на необработена дървесина

0
В бранша се надяват мярката да доведе до намаляване на дефицита
В бранша се надяват мярката да доведе до намаляване на дефицита

В бранша се надяват мярката да доведе до намаляване на дефицита

От днес е в сила забрана за износ на необработена дървесина от България. В бранша се надяват мярката да доведе до намаляване на дефицита, съобщава в репортаж NOVA.

В момента и дървесината, и дървата за огрев не достигат заради липсата на работна ръка, което, съчетано и с повишеното търсене, води до бързото изчерпване на наличните количества. Цената на дървата за огрев в Югозападното държавно предприятие варира от 95 до 144 лева за един кубик, а цената на дървесината на тръжните процедури вече е около 230 лева, което е двойно, в сравнение с миналата година.

„Това предполагаме, че ще се отрази благоприятно на снабдяването на населението с дърва за огрев и с дървесина за дървообработващия бранш в страната. С оглед дефицита, който се появява на дървесина в последните няколко месеца, считаме, че мярката е добре обмислена”, каза Юлий Сираков от Югозападно държавно предприятие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Kelera
    Добро утро!Добър ден!Лека вечер,и Лека нощ!!!Късно е либе за китка!Кроношпан и Свилоза кога ще бъде озаптени!Да се наложи данък,залесяване и горски грижи!Ако не им изнася, да се телепортират където смятат за удобно и приятно!Българските гори и дървесина не са безплатни!
  • 6
    1
    русенец
    То дървета за сечене почти не останаха, ама да вземете да забраните износа на ток.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари