Забележки към кандидатите за ремонт на Градския стадион

0
Кандидатите за ремонта са софийските "Тарктур" ЕООД и "Онтарио Спорт БГ" ЕООД
Кандидатите за ремонта са софийските "Тарктур" ЕООД и "Онтарио Спорт БГ" ЕООД

Сериозни забележки и към двамата кандидати за ремонт на Градския стадион в Русе е отправила комисията по избор на изпълнител на обявената за целта обществена поръчка.

Протоколът от нейното заседание е публикуван днес на интернет страницата на Министерството на младежта и спорта, което движи необходимите процедури.

По време на отварянето на офертите на 16 август стана ясно, че кандидатите за ремонта са софийските "Тарктур" ЕООД и "Онтарио Спорт БГ" ЕООД.

Относно офертата на "Онтарио Спорт БГ" ЕООД комисията е констатирала несъответствие между декларираната информация в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) и приложените в офертата документи. Първоначално фирмата е посочила, че няма да използва капацитета на други субекти, но в приложената документация има няколко примери в другата посока, сочещи договорки за наемане на техника. Липсва и достатъчно информация за техническия ръководител, както и такава свързана с някои спекти от изпълнението на поръчката, като пилотно фундиране и ремонт или изграждане на дренажна и поливна системи.

От "Тарктур" ЕООД са посочили, че ще използват капацитета на други субекти, без обаче да са посочени повече подробности за тях. Освен това липсва декларация дали фирмата разполага със заварчици на стоманени конструкции с валиден сертификат за заваряване. В ЕЕДОП не е посочена и информация дали участникът е изпълнявал пилотно фундиране и ремонт или изграждане на поливна система. Липсва и достатъчно информация за договор сключен с групов технически ръководител.

В тази връзка от комисията дават 5-дневен срок на двете фирми да представят необходимите документи, които да съдържат променена и/или допълнена информация във връзка с констатираните несъответствия и липси.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари