Вторият тур на изборите в област Русе приключи спокойно и без нарушения

0
В ОИК не са постъпвали писмени жалби или сигнали
В ОИК не са постъпвали писмени жалби или сигнали Снимка: БТА / Архив

В ОИК не са постъпвали писмени жалби или сигнали

Вторият тур на изборите в област Русе приключи спокойно и без съществени нарушения. Балотаж за кмет на общински центрове имаше в общините Русе, Две могили и Борово, както и в още 15 малки населени места в региона. Това съобщиха председателите на общински избирателни комисии (ОИК) в областта.

Пенчо Милков от БСП печели 60,5% от гласовете в Русе, а Иван Иванов от ГЕРБ-СДС – 33% показва екзитполът на Изследователски център „Тренд“.

"Изборният ден премина много спокойно в община Русе. В ОИК не са постъпвали писмени жалби или сигнали. Първите чували с бюлетини пристигнаха малко след 20:00 часа. Вървим много бързо при отчитането на протоколи", коментира председателят на ОИК в Русе Милена Хинкова, цитирана от БТА.

По думите ѝ окончателни резултати вероятно ще има рано сутринта.

Председателят на ОИК в Две могили Анелия Петрова каза за БТА, че изборният ден е протекъл нормално, като са получени две жалби. Комисията се е произнесла, като нарушенията не са съществени.

Председателят на ОИК в Борово Донка Янкова съобщи за БТА, че изборният ден в общината е преминал в спокойна обстановка. Избирателната активност към 20:00 часа е 55,69 процента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари