Втори ученик от Електрото е с коронавирус

0
Десетокласникът е под домашна изолация
Десетокласникът е под домашна изолация

Втори случай на коронавирус в Електрото.

През последното денонощие е регистриран и втори потвърден случай на коронавирус в Професионалната гимназия по електроника и електротехника „Апостол Арнаудов“ в Русе. Става дума за 15-годишен ученик от 10 клас, който за момента е под домашна изолация, тъй като е в добро здравословно състояние.

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 47 нови случая на коронавирус, като 36 от тях са от гр. Русе и съответно по един от Николово, Басарбово, Ново село, Сандрово, Бяла, Червен, Бабово и по двама от Мартен и Лом Черковна.

21 от новоустановените случаи са при жени, а 26 при мъже. 40 от заболелите през последните 24 часа остават под домашна изолация, а други седем са хоспитализирани.

За изминалите 24 часа има и седем новоизлекувани пациенти, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 410.

През вчерашния ден е починал и 78-годишен мъж от Русе с положителен PCR тест за коронавирус. Той е бил хоспитализиран в Университетска болница „Медика Русе“. Ръководството и екипът на Областната администрация изказват съболезнования на роднините и близките на починалия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари