Мъж с коронавирус е починал в УМБАЛ "Медика"

2
Изказваме съболезнования на родините и близките на починалия
Изказваме съболезнования на родините и близките на починалия

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 47 нови случая на коронавирус, като 36 от тях са от гр. Русе и съответно по един от Николово, Басарбово, Ново село, Сандрово, Бяла, Червен, Бабово и по двама от Мартен и Лом Черковна.

21 от новоустановените случаи са при жени, а 26 при мъже. 40 от заболелите през последните 24 часа остават под домашна изолация, а други седем са хоспитализирани.

През вчерашния ден е регистриран и втори потвърден случай на коронавирус в Професионалната гимназия по електроника и електротехника „Апостол Арнаудов“. Става дума за 15-годишен ученик от 10 клас, който за момента е под домашна изолация, тъй като е в добро здравословно състояние.

Същевременно е регистриран и трети случай на COVID-19 в Центъра за настаняване от семеен тип за лица с психични разстройства „Райна Гатева“. Така заразените там са две жени от персонала на 44 и 77 години, както и 75-годишен мъж, потребител на социалната услуга. Той е изолиран в отделна стая в социалното заведение. Направени са и PCR тестове на всички останали служители, работещи там. Резултатите им са отрицателни.

Без промяна остава епидемичната обстановка в Центъра за настаняване от смесен тип на деца/младежи с увреждания „Розовата къща“ в Русе, където установените случаи са пет – 2 лица от персонала и трима потребители.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе достигна 744 души, като активните случаи са вече 306. Към момента 65 от тях са на болнично лечение, а 241 са оставени под домашна изолация.

Отново при активните случаи броят на мъжете е по-голям отколкото на жените. Мъжете са 162-ма, а жените 144, което в проценти е съответно 53 и 47. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 399 са жените, а мъжете са 345, което е респективно 54% и 46%.

За изминалите 24 часа има и седем новоизлекувани пациенти, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 410.

През вчерашния ден е починал и 78-годишен мъж от Русе с положителен PCR тест за коронавирус. Той е бил хоспитализиран в Университетска болница „Медика Русе“. Ръководството и екипът на Областната администрация изказват съболезнования на роднините и близките на починалия.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Щаба апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари