46-годишна жена от Русе е заразена с коронавирус

1
Пациентката е оставена под домашна изолация
Пациентката е оставена под домашна изолация

46-годишна жена от гр. Русе и мъж на 66 години от село Тетово са диагностицирани с коронавирус.

Това става ясно от данните на Регионалната здравна инспекция за изминалите 24 часа. Жената е оставена под домашна изолация, тъй като няма сериозни оплаквания. Мъжът е хоспитализиран в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, като за момента той се намира в стабилно състояние.

С днешните два случая общо диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 369, като активните случаи са 65. От тях 18 са на болнично лечение, а 47 са под домашна изолация.

От активните случаи 38% са мъжете, а жените са 62%, което като бройка е съответно 25 и 40. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 214 са жените, а мъжете са 155 което в проценти е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и един нов излекуван пациент, с което от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско достигнаха 284. Става дума за 78-годишен мъж от дома за стари хора „Възраждане“, който е бил на лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Така, излекуваните от COVID-19 обитатели на социалното заведение станаха 75. Единствено 79-годишен мъж остава под домашна изолация. Припомняме, че от както беше установена заразата в дома до сега други 10 обитатели на институцията, които бяха с положителен PCR тест за коронавирус, починаха. 10-те души от персонала, които бяха диагностицирани с коронавирусна инфекция, също са излекувани и са добре. Няма обитатели или хора, работещи там, които понастоящем да са на болнично лечение.

Без промяна остава епидемичната обстановка в детска градина „Мечо Пух“. Там заразените с коронавирусна инфекция са 14 души, като 9 от тях са персонала, а другите пет са деца.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари