Ръст на хоспитализираните с COVID-19 в Русе

0
2/3 от новозаразените са приети в болница
2/3 от новозаразените са приети в болница Снимка: IStock

Ръст на хоспитализираните с COVID-19 в Русе.

2/3 от новозаразените са приети в болница, става ясно от справката на РЗИ в града.

21 нови случая на коронавирус са регистрирани в област Русе през последното денонощие. 15 от тях са от град Русе, по един от Басарбово, Бабово, Бяла, Червена вода и двама от Сандрово.

Само 7 от заболелите през последните 24 часа остават под домашна изолация, а останалите 14 са хоспитализирани.

Сред новозаразените с коронавирусна инфекция е и още един шестокласник от ОУ "Иван Вазов". Така там случаите станаха три – двама ученици от шести клас, но от различни паралелки и една начална учителка. Всички те бяха установени през тази седмица.

Без промяна остава епидемичната обстановка и в двете социални заведения, в които през последните няколко дни бяха регистрирани общо 9 случая на коронавирус, уточниха от Областния оперативен щаб.

Припомняме, че заразените в Центъра за настаняване от смесен тип на деца/младежи с увреждания "Розовата къща" са петима – две лица от персонала и трима потребители, а в Центъра за настаняване от семеен тип за лица с психични разстройства "Райна Гатева" има четирима с вируса – двама от персонала и двама потребители.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе достигна 818 души, като активните случаи са вече 376. Към момента 83 от тях са на болнично лечение, а 293 са оставени под домашна изолация.

За изминалите 24 часа има и двама новоизлекувани пациент, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско са вече 413.

Предвид повишаване броя на случаите с коронавирус, Областният оперативен щаб предстои да разгледа допълнителни противоепидемични и ограничителни мерки в понеделник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари