Пет мъже и една жена са новозаразените с ковид в Русе

0
Трима от тях са под домашна изолация, и трима - в болница
Трима от тях са под домашна изолация, и трима - в болница

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани шест нови случая на коронавирус.

Пет от установените случаи са при мъже, а един при жена. Всички те са от гр. Русе. Трима от заразените през последните 24 часа остават под домашна изолация, а останалите трима са хоспитализирани.

Сред новорегистрираните положителни PCR тестове няма такива на ученици или работещи в училищната система.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе достигна 552-ма души, като активните случаи са 143. Към момента 32-ма души са на болнично лечение, а 111 са оставени под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 68, а жените са 75, което в проценти е съответно 48% и 52%. Съвсем лека е промяната в разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 315 са жените, а мъжете са 237, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и един новоизлекуван пациент, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 385.

Починалите с положителен PCR тест за COVID-19 от Русенско станаха 24. През вчерашния ден в бургаската Университетска болница за активно лечение „Дева Мария“ почина и проф. д-р Георги Хубчев. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките му. „…Вярвам, че той ще бъде запомнен като достоен човек и голям професионалист! Той беше сред тези хора, които не жалеха време и енергия, за да помогнат на другите! Светла му памет!...“, се казва в съболезнователния адрес от името на областния управител на област Русе Галин Григоров.

По-късно през деня очаквайте обобщена информация относно разпространението на заболяването в региона през последната седмица.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари