Връщат Ковид ограничения в Първи регион

0

Повишават се случаите на заразени с COVID-19 пациенти у нас, завишен е броят на приети в болница, включително в интензивни отделения

256 са новодиагностицираните с COVID-19 лица през изминалото денонощие, 453-ма са общо пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ. 36 от тях се намират в интензивни структури.

Заради покачването на случаите, Първи регион, в който влизат трите северозападни области - заедно с Благоевград, Кюстендил, Перник, София - град, София - област, преминават в Етап 1, става ясно от Единния информационен портал, информира БНР.

Предвидени са ограничения в различни области и дейности, за които се прилагат противоепидемични мерки.

Така например, в сферата на образованието се преустановява провеждането на организирани дейности с ученици, включващи посещения на музеи, изложби, природни обекти и други мероприятия с културна, опознавателна и възпитателна цел, планирани екскурзии, зелени училища, туристически пътувания и др.

За работодателите важат общи препоръки и указания. Граничният контрол се осъществява спрямо приложимите в ЕС регламенти и изисквания, приложимото българско законодателство, в съответствие със зонирането по нива и степен на развитие на епидемичната обстановка в държавите.

Изискванията се определят със заповед на министъра на здравеопазването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Grzegorz
    Тази карта не говори добре за България. Така парцелирана територия може да бъде само при военно положение. България не е във война, нали ?
  • 5
    5
    ./././
    Пак се започна с пропагандата и с измислиците на нпо-тата на цру на сащ в България! Върви планът за изкуствено намаляване на населението на планетата, дело на изчадията от сащ и англия! Лъжа след лъжа и пропаганда! Не искат да се правят аутопсии, но задължават да ви инжектират експериментална течност, за която фирмата производител не носи никаква отговорност за последствията!
  • 3
    4
    “Playbook” на ПЛАНдемията
    Четете, четете! https://thebulgariantimes.com/playbook-на-ПЛАНдемията/
  • 7
    3
    За ковид-идиотите!
    Министерството на отбраната на Руската Федерация продължава да анализира военно-биологичната дейност на САЩ в Украйна и други региони по света с оглед на новата информация, получена на освободените територии. По време на специалната военна операция се появи достъп до финалния доклад за работа на американската Агенция по намаляване на военната заплаха (DTRA) за периода от 2005 до 2016 години, който показва, че: - официалната дейност на Пентагон в Украйна е била само параван за опасни изследвания, потенциално насочени срещу Русия; - повишен интерес се е проявявал към най-патогенните вируси – възбудители на треска ебола и хеморагична треска Крим-Конго (процентът на смъртност е между 30 и 40%). Провеждал се е мащабен скрининг на възприемчивостта на местното население към тези инфекции с обобщаване на демографските, емидемиологичните и клиничните данни; - военните на ВСУ са се използвали като доброволци в експериментите по оценяване на опасни болести и са се готвили към изпълняване на задачите в условията на биологично заразяване. Повече документи и факти ще намерите тук: https://disk.yandex.ru/d/obf1JBSImBo3IQ
  • 6
    2
    Володин: САЩ са виновни за...
    Съединените щати са длъжни да компенсират загубите на страните, засегнати от пандемията от COVID-19, тъй като Америка е виновна за разпространението на вируса. Това мнение изрази в сряда председателят на Държавната Дума на Русия Вячеслав Володин, коментирайки изявления на американски учен и ръководител на комисията по COVID-19, който обвини САЩ в разпространението на пандемията от коронавирус, съобщава ТАСС. „Милиони болни и починали, глобална икономическа криза, спад в стандарта на живот на хората са последствията от COVID-19, за които Вашингтон трябва да понесе отговорност. (...) Всички държави, засегнати от пандемията, трябва да бъдат компенсирани от Съединените щати за понесените загуби“, написа Володин в своя канал в Telegram. Той отбеляза, че според американския учен Джефри Сакс COVID-19 е създаден в американски биотехнологични лаборатории след две години интензивно изследване. "Днес, когато се чуват подобни обвинения, Байдън мълчи. Той се страхува, че светът ще разбере истината за истинския виновник за пандемията", каза Володин. Председателят на Държавната Дума добави още, че „военно-биологичните разработки на САЩ, които те провеждат по света, трябва да бъдат прекратени и разсекретени“, съобщава ТАСС. https://epicenter.bg/article/Volodin--SASht-sa-vinovni-za-razprostranenieto-na-COVID-19/286910/7/0
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари