ОФИЦИАЛНО: Извънредната епидемична обстановка се отменя

1
Това обявиха здравните власти на брифинг в сряда
Това обявиха здравните власти на брифинг в сряда Видео: NOVA

Извънредната епидемична обстановка официално се отменя, считано от 1 април

Това обявиха здравните власти на брифинг в сряда, предава NOVA.

"В България, след поредицата от разхлабване на мерки, е време да направим следващата крачка към живота, какъвто го познавахме преди март 2020 г. Много държави вече го направиха", каза министърът на здравеопазването Асена Сербезова.

"Много хора загубиха битката с COVID, връщането към нормалността е относително. Много хора имат постковид симптоми в продължение на месец, пострадаха много отрасли. Около 100 милиона души загубиха работата си по време на пандемия. Отрази се и върху образователната система", добави тя. 

За срок до три месеца след отмяна на епидемичната обстановка остават в сила да действат следните мерки: възможността на НЗОК да изплаща на изпълнителите на медицински помощи средства за работа при неблагоприятни условия.

Кои мерки отпадат и кои остават след края на извънредната епидемична обстановка

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    daskal
    Чудесна дата са избрали! Нека официално честитим на онези, които не разбраха шегата и я приеха съвсем сериозно и отговорно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари