Володимир Зеленски ще получи наградата "Карл Велики"

0
Наградата се присъжда за работа в подкрепа на обединението на Европа
Наградата се присъжда за работа в подкрепа на обединението на Европа Снимка: Фейсбук

Тя се присъжда от град Аахен за работа в подкрепа на обединението на Европа

Наградата "Карл Велики" ще бъде присъдена тази година на украинския президент Володимир Зеленски, макар че не е ясно дали той ще я получи лично, съобщи снощи ДПА, цитирана от БТА.

Международната награда "Карл Велики" се присъжда от град Аахен за работа в подкрепа на обединението на Европа.

На сайта на наградата се подчертава, че украинците, "под ръководството на своя президент Володимир Зеленски, се борят за защитата не само на суверенитета на своята страна и живота на нейните граждани, а и на Европа и европейските ценности. Войната е насочена срещу свободата и демокрацията, човешките права и многополюсния световен ред." Тя е насочена срещу Европейския социален ред, ред в сферата на сигурността и мирен порядък, като цели да дестабилизира европейската общност на народите и да помогне за политическа реорганизация на Европа, добавят организаторите.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе реч в чест на украинския президент. За разлика от други години, церемонията няма да се състои на католическия Велики четвъртък, а на 14 май, поради конфликт в датите.

Зеленски получава наградата от името на украинския народ, но не е ясно дали ще присъства лично, или по видеовръзка. Организаторите заявиха снощи, че се готвят и за двата варианта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    3
    сс
    Този палячо и той попиля държавата да чиракува на американците президент всеки ден с маратонки спортни панталони ало да стадиона ли отиваш амсалак!!!
  • 9
    2
    🤣🤣🤣
    Ебан хохол в рот !
  • 14
    1
    Хаха
    Клоун Велики ще е по - добре
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари