Володимир Зеленски: До края на войната Русия ще има нула кораби

0
Украйна ще отвърне на руските атаки в Черно море
Украйна ще отвърне на руските атаки в Черно море Снимка: Facebook

Украйна ще отвърне на руските атаки в Черно море

Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че Украйна ще се бори срещу Русия в Черно море, за да гарантира, че водите му не са блокирани и страната може да внася и изнася зърно и други стоки, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това става броени дни, след като пълни с експлозиви украински безекипажни катери повредиха руски военен кораб близо до голямо пристанище на Черно море и удариха танкер на Русия.

"Ако Русия продължи да доминира в Черно море, извън нейната територия, да блокира или да ни обстрелва отново, да изстрелва ракети по нашите пристанища, Украйна ще направи същото. Това е справедлива защита на нашите възможности, на всеки коридор", каза Зеленски на видеозапис, публикуван на сайта на украинското президентство.

"Ние не разполагаме с толкова много кораби. (Руснаците) обаче трябва ясно да разберат, че до края на войната ще имат нула кораби, нула", подчерта украинският президент.

На брифинг с журналисти от латиноамерикански държави Зеленски е отправил призив към Русия да спре да изстрелва ракети и дронове по украинските пристанища и да позволи търговията. Не е ясно кога се е състоял този брифинг в неговата канцелария в Киев, посочва Ройтерс.

Русия блокира украинските черноморски пристанища в началото на нахлуването си в страната през февруари 2022 година. Блокадата задушава икономически Украйна, тъй като преди войната нейната икономика до голяма степен се основаваше на износа, главно на стомана и зърно, отбелязва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    9
    до 8
    и какво точно прави той освен че е една говореща глава? армии ли ръководи, узаконява разни неща ли? аз виждам само да пътува в първа класа по цялата планета и да проси съчувствие и помощ след като слушаха американците и останалите от запада да ръчкат русия от 2014 насам за да видят какво ще стане
  • -13
    8
    хо хо хо
    зеления пак се изсра мощно в устите на хобитите путлер и медведева, кефи ме как един комик ги прави да изглеждат жалки и смешни :)
  • 6
    7
    Хе
    Не си приятел, ма знаеш че е успешен ммм!? Е аз пък знам че го гонеше алцхаимера...и ако медиите по него време бяха по развити, щеше да го гледаш как като сегашната мумия се ръкува с въздуха и си говори с невидими...
  • 0
    6
    До 5
    Не съм бил приятел с Рони, но щом казваш и се познавате,вервам ти.......
  • 4
    5
    Хе
    Ъхъ...Рони Алцхаймера беше страхотен президент...втория мандат не знаеше къде се намира...както сега Баидъна... Добре че имаше насреща си един идеалист, който успяха да подлъжат...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари