Военноморското висше училище ще представи в Русе възможностите за обучение

2
Учебното заведение предлага 12 цивилни специалности, както и седем специализации за курсанти
Учебното заведение предлага 12 цивилни специалности, както и седем специализации за курсанти Снимка: ВВМУ

Учебното заведение предлага 12 цивилни специалности, както и седем специализации за курсанти

Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ във Варна /ВВМУ/ ще представи в Русе възможностите за обучение, които предлага на студенти и курсанти.

Инициативата се планира да се състои на 16-и януари от 14:00 часа в зала „Европа“ на Доходното здание и се реализира с подкрепата на областния управител Анатоли Станев и началника на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Същевременно от 11:40 часа е предвидена пресконференция за представителите на медиите в Зала 1 на Областната администрация. На нея ще бъдат представени подробности за приема в университета. Учебното заведение предлага 12 цивилни специалности, както и седем специализации за курсанти. Сред тях са кибероперации, логистика на формированията на Военноморските сили, както и медицинско осигуряване на въоръжените сили. Припомняме, че Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна съвместно с Военномедицинска академия – София и Висшето военноморско училище предлагат единствената в страната възможност за обучение по специалност „Военен лекар“.

В рамките на инициативата, областният управител Анатоли Станев ще проведе и среща с ректора на висшето учебно заведение флотилен адмирал проф. д.в.н Боян Медникаров. Двамата ще обсъдят възможностите за развитие на партньорството между учебното заведение и Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване. „За да отговорим за съвременните предизвикателства, страната ни трябва да поддържа модерен флот. Основата за това са както апробирането на най-съвременни и високи технологии, така и подготовката на млади и обучени кадри, които знаят как да реагират в ситуация на несигурност и риск“, коментира Станев. Според него ВВМУ е място, което дава отлична подготовка на специалисти във всяка сфера, а същевременно е и материално осигурено на необходимото ниво.

Ръководството на ВВМУ ще посети и други области в страната, като първата визита е планувана в Русе. Това не е случайно, тъй като именно тук преди повече от век се заражда българското военно морячество. Тук е създадена и Морската машинна школа.

По време на събитието се предвиждат срещи и с представители на местната власт, а учениците ще имат възможност да се докоснат отблизо до морския свят, като за целта ще бъде разположен и специален симулатор, осигурен от университета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Сакън
    Аааа, недейте, че Военноморското висше училище ще засенчи "високопрестижния" русенски селскостопански институт и неговия велик вожд, владетел на междугалактическото академично пространство. Представянето трябва да е в Канев център, за да бъде под пълния му контрол, а областният управител да не дава възможност на други висши училища да нарушават рахата на местната семейно-феодална академичност.
  • 5
    1
    Dara
    То хубаво, ама защо делничен ден и то от 14 ч? Как да отидат учениците които са на училище тогава?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари