УМБАЛ "Канев" финансира образованието на студенти по медицина

0
Вече са налице добри резултати от стипендиатската програма, която стартира през миналата година
Вече са налице добри резултати от стипендиатската програма, която стартира през миналата година Видео: КИС 13

Вече са налице добри резултати от стипендиатската програма, която стартира през миналата година

За втора поредна година Университетска болница "Канев" в Русе предоставя възможност за финансиране обучението на студенти по специалности в областта на здравните грижи.

От стипендиантската програма могат да се възползват обучаващи се във висши учебни заведения на територията на страната.

През тази година се учредяват стипендии в размер на семестриалните такси за цялото обучение по няколко специалности – медицинска сестра, рентгенов и медицински лаборант – по 5 броя, и акушерка и рехабилитатор – по 3.

Изискването към кандидатите е да са приети редовна форма на обучение във висше учебно заведение за придобиване на квалификация по тези направления. В програмата могат да се включат и студенти, които продължават своето обучение в по-горен курс, обясниха от телевизия КИС 13.

Вече са налице добри резултати от стипендиатската програма, която стартира през миналата година.

По този начин от УМБАЛ "Канев" инвестират и в своето бъдеще, като привличат млади специалисти по здравни грижи. И докато Русенският университет произвежда акушерки и медицински сестри, то обучението на лаборантите и рехабилитаторите става само в медицинските висши училища.

Желаещите да кандидатстват за обявените стипендии, могат да изпратят необходимите документи по електронната поща или на адреса на болницата за отдел "Управление на човешките ресурси".

Повече по темата четете ТУК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари