Властта отсвири богослужението за Бъдни вечер

0
Нито един представител на Президентството или Министерски съвет не присъства на празничната литургия в храм "Св. Александър Невски"
Нито един представител на Президентството или Министерски съвет не присъства на празничната литургия в храм "Св. Александър Невски" Видео: БГНЕС

Нито един представител на Президентството или Министерски съвет не присъства на празничната литургия в храм "Св. Александър Невски"

Нито един представител на Президентството или Министерски съвет не присъства на тържественото богослужение по повод Рождество Христово в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", предаде репортер на БГНЕС.

Празничната литургия на Бъдни вечер започна точно в 18:00 часа и бе отслужена от мелнишкия епископ Герасим.

В храма имаше много граждани, но не се забеляза нито един действащ политик. Единствено дъщерята на българския цар (1943-1946 г.) и министър-председател (2001-2005 г.)Симеон Сакскобургготски – княгиня Калина, заедно със съпруга си и детето си почетоха големия празник.

Рождество Христово е един от най-големите и светли празници в християнския свят.

Княгиня Калина, Симеон-Хасан и Китин Муньос

"Днес, когато нашият свят продължава да бъде разкъсван от междуособни борби и противоречия, когато благоволението между хората все повече отстъпва пред враждата и непоносимостта към другия, когато военните конфликти като средство за разрешаване на споровете ни не само не намаляват, но възприемат все по-застрашителни размери и съсипват милиони човешки съдби, ние отново имаме една единствена истинска надежда и тя е нашата вяра и упованието ни в Божията благост и Божията всеопрощаваща любов.

Да бъдем добротворци и миротворци, да благоволим един към друг – дори и към враговете си. Да не позволяваме на страстите и гнева да владеят над нас, но да ценим и уважаваме всеки човешки живот. Във всекиго да търсим и да откриваме не свой враг и противник, а наш ближен", се казва в посланието на патриарх Неофит по случай Рождество Христово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    Mihgar
    По това ще ги познаете,колко са фалшиви!!! Иначе се кръстят за щяло и не щяло! Гнусни слуги,но не на народа си,а на някой долен кукловод!!!
  • 5
    2
    Който и да е
    Не е литургия, Велико повечерие се нарича. Отваряйте ги тези книги, четете, само с планета пайнер не стават нещата.
  • -2
    1
    сащ са сатанисти
    Каква власт?! Властта е антибългарска! Властта в България от 1990 година насам е американска! Всички сегашни на власт са срещу християнството! Всички сегашни от властта прокарват 52 пола в България и мислите, че ги е грижа за християнските празници и за християнските ценности?! Искаме импийчмънт за русофоб, лъжец и шарлатанин румен радеф!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари