Виена забрани демонстрации срещу COVID мерките

0
Полицията издаде забрани за 12 демонстрации и отхвърли две събирания на противници на мерките, които се готвеха през уикенда
Полицията издаде забрани за 12 демонстрации и отхвърли две събирания на противници на мерките, които се готвеха през уикенда

Полицията издаде забрани за 12 демонстрации и отхвърли две събирания на противници на мерките

Противниците на мерките срещу коронавируса отново заявиха желание да излязат на протест по улиците на Виена през почивните дни. Полицията обаче издаде забрани за 12 демонстрации и отхвърли две събирания, предава ORF, най-голямата обществена медия в Австрия и Агенция Фокус.

При големи събирания с до няколко хиляди участници е предвидимо да не може да се спазва предписаното минимално разстояние“, заявиха от полицията. В допълнение, опитът от последните няколко седмици показва, че особено при събирания срещу мерките срещу COVID-19, „повечето участници пренебрегват настоящата наредба за защитни мерки“.

Отбелязва се, че Дирекция на държавната полиция във Виенапрецени интересите на гражданите по отношение на свободата на събранията и тези за намаляване на риска от инфекция, и с оглед на настоящите и очевидни епидемиологични опасности се произнесе в полза на опазването на общественото здраве“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари