Най-малко 50 задържани след безредиците в Ротердам

0

Най-малко 50 души бяха задържани, а двама бяха простреляни и ранени по време на протести срещу ограниченията заради коронавирус в Ротердам

Това съобщи нидерландската полиция, цитирана от ТАСС и агенция Фокус.

Специално подразделение на органите на реда в момента разследва от кого и при какви обстоятелства са използвани огнестрелните оръжия. По-рано беше съобщено, че по време на петъчните протести на полицията се наложи няколко пъти да открие огън. Отбелязва се, че пострадалите се намират в болница.

Както отбелязват в правоохранителните органи, много полицаи са получили леки наранявания, когато протестиращите са хвърляли камъни и фойерверки по тях. Няколко служители на реда с по-сериозни наранявания са настанени в болница.

Към момента са задържани над 50 души. „Около половината от тях са непълнолетни“, съобщиха от полицията.

Демонстрация в петък вечер срещу ограниченията заради коронавирус в Ротердам прерасна в безредици, в които участваха няколкостотин души. Те хвърляха камъни по полицията и стреляха с фойерверки в тяхна посока; поне четири полицейски коли бяха запалени.

Протестиращите са недоволни от наложените от правителството ограничения за коронавирус поради рязкото нарастване на броя на заразените и хоспитализациите, както и плановете на властите за въвеждане на т. нар. 2G система, при която ще се издава само санитарен пропуск на хора, които са били болни от Соvid-19 или които са били ваксинирани, но не и на тези, които имат отрицателен тест за коронавирус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари