Великобритания е изпаднала в рецесия през втората половина на 2023 година

0
БВП се е свил с 0,3 на сто през последните три месеца на миналата година
БВП се е свил с 0,3 на сто през последните три месеца на миналата година

БВП се е свил с 0,3 на сто през последните три месеца на миналата година

Брутният вътрешен продукт (БВП) на Великобритания се е свил с 0,3 на сто през последните три месеца на миналата година. Това сочат данните на британската Национална статистическа служба (ONS), огласени днес и цитирани от Ройтерс.

Британската статистическа служба потвърждава предварителните си данни, че БВП на страната е намалял с 0,1 на сто през третото тримесечие (юли-септември) на 2023 г. Това означава, че Обединеното кралство е изпаднало в рецесия през втората половина на миналата година, посочва Ройтерс.

Като цяло икономиката на Обединеното кралство отчита ръст от 0,1 на сто за 2023 г. спрямо предходната година.

На този фон икономиката на Великобритания показва признаци на възстановяване от началото на 2024 г. Британският брутен вътрешен продукт се повишава с 0,2 на сто през януари спрямо декември, сочат данни, цитирани от Ройтерс.

Проучвания, които имат неофициален характер, показват, че нарастването на икономиката продължава и през февруари, и през март, отбелязва агенцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари