Възпоменание за жертвите на пътя в Русенско

0
Всеки от нас може да даде своя принос като бъде по-толерантен на пътя
Всеки от нас може да даде своя принос като бъде по-толерантен на пътя Снимка: БТА

С Резолюция на Генералната асамблея на ООН от 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември се чества като Ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортните произшествия.

Денят се отбелязва с молитви за успокоение на изгубените човешки души и за съхраняване живота на ранените в инциденти на пътя.

Служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Русе ще участват съвместно с доброволци на Българския младежки Червен кръст в акция, насърчаваща правилното поведение на пътя и припомняща на водачите на превозните средства за адекватните мерки за пътна безопасност и оказване на първа долекарска помощ, при възникнала необходимост.

Инициативата ще се състои в неделя от 10 до 11 часа на ул. Плиска в гр. Русе. Ще бъдат раздавани листовки с препоръки към участниците в движението.

В неделя /18 ноември/ молитви ще бъдат отслужени в християнските храмове в Русе.

Само през изминалите 10 месеца от началото на годината при пътно-транспортни произшествия по пътищата в Русенско са загинали 14 души.  От началото на годината в Русенския регион са станали близо 800 катастрофи, от тях 200 са тежки, сочи полицейската статистика.

Регистрираните случаи на превишение на максимално разрешената скорост вече са с 6-цифрено изражение, близо 500 са заловени да шофират без свидетелство за правоуправление.

Всеки от нас може да даде своя принос като бъде по-толерантен на пътя и стриктно спазва Закона за движение по пътищата и така да намали броя на пострадалите в тази нелепа война! Безопасността на движението представлява споделена отговорност и нейното подобряване трябва да намери място в ежедневието на всеки един от нас!

Нека на този ден изкажем благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите и към всички, които всеки ден оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят докрай за техния живот!“, се казва в обръщение на областния управител на област Русе по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари