Установиха 20 нарушения на пешеходци при спецоперация в Русенско

2
Документираните нарушения на други участници в движението са 184
Документираните нарушения на други участници в движението са 184 Снимка: БГНЕС

Документираните нарушения на други участници в движението са 184

20 нарушения на пешеходци са установени от служителите на ОДМВР - Русе, в хода на проведена двудневна специализирана полицейска операция за контрол над пешеходното движение. Тя бе насочена, както към недопускане нарушаване на правилата за движение от пешеходците, така и към шофьорите, отнемащи предимство на пешеходци и е планирана в изпълнение на разпоредени от Главна дирекция „Национална полиция“ тематични проверки, като част от превантивните национални кампании за безопасност на движението по пътищата през 2024 г. Целенасочените действия на пътните полицаи са продължили за времето от 07:30 ч. на 21.03.2024 г. до 19:30 ч. на 22.03.2024 г.

През периода на операцията са проверени общо 488 моторни превозни средства и 611 лица, съобщават от ОДМВР - Русе. Съставени са 71 акта за установени административни нарушения, както и 133 глоби с фиш. Констатираните нарушения, извършени от пешеходците са 20 броя, а документираните нарушения на други участници в движението са 184 броя.

Активните контролни действия на пътна полиция по линия на безопасността на пешеходното движение продължават, като акцент върху поведението на пешеходците ще има и в специализираните полицейски операции, планирани през следващите месеци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    кокорка
    ходя пеша ,карам кола ,продавам тротинетка ,но има пешеходци правят проблеми създават неудобства всички носят отговорност на пътя, а тия шумните може милицията да не им въздейства силно,но трауната агенция ги разкрасяват за близките им срещу 2 бона
  • 4
    2
    От Русе
    Защо тия н.н. проверяващи не се разходят пеша по улиците в центъра , по точно каретата Петко Д Пенков - Александровска и Алексантровска - Придунавски със сигурност поне 500-1000 глоби за паркиране ще напишат. По Алеите винаги в района на Механото и бившите градски тоалетни, сега заведение винаги има паркирали нарушители.
  • 7
    1
    Върбан Прасков
    Установени измислици , за състезателите по улиците Липник и Потсдам нарушения няма , може нещо народните минцифайки да са публика и рефери едновременно...но един път не съм видял да се вземат мерки за това ....иначе мерки за пешеходците , за подпийналите и засмяните , за комарите и мухите и за пеперудките мерки колкото искаш
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари