Въвеждат зелен сертификат в Министерски съвет

0
Ще бъдат осигурени и условия за тестване за хора без сертификат, както и възможности за дистанционна работа
Ще бъдат осигурени и условия за тестване за хора без сертификат, както и възможности за дистанционна работа Снимка: БНТ, стоп кадър

Приключи първото редовно заседание на МС. Акцентите съобщи пред медиите Лена Бориславова, началник на кабинета на министър-председателя Кирил Петков

Решено е да се проведе информационна кампания за ползата и вредата от ваксините, както и да се предприемат мерки за въвеждане на зелен сертификат и алтернативна възможност за право на труд без зелен сертификат, предаде БНТ. 

Днес премиерът Кирил Петков ще подпише заповед за задължителен зелен сертификат в Министерския съвет. Ще отворен има пункт за ваксиниране. Целта е администрация без ковид.

Ще бъдат осигурени и условия за тестване за хора без сертификат, както и възможности за дистанционна работа.

На заседанието е взето решение за съвместна среща с кмета на София Йорданка Фандъкова по темата защо има неусвоени средства за строеж на детски градини и училища, съобщи Бориславова.

Другото взето решение е за отпускане на част от държавния резерв с минерална вода за Смолян и Благоевград, които продължават вече пети ден да имат проблеми с водоподаването след проливните валежи.

Относно мораториума върху цените на тока вече са започнали срещи с експерти с цел понижаване на цената на електроенергията, допълни още Бориславова.

След 31 март по никакъв начин не планираме шоково нарастване на цените, подчерта тя в отговор на журналистически въпрос. Работим как цената да бъде овладяна дългосрочно без това да е за е сметка на електроенергийните дружества, уточни Бориславова.

Решението на прокуратурата да не образува досъдебно производство за декларацията за двойното гражданство на Кирил Петков е доказателство на тезата на "Продължаваме промяната" от самото начало, че няма вина, допълни още Бориславова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари