Бойко Борисов: Никакви КПП-та, никакви ограничения

1
Това, което сме приели към момента, е предостатъчно, но трябва да се спазва
Това, което сме приели към момента, е предостатъчно, но трябва да се спазва

"Без да ви минава през ума, че някакви различни мерки към настоящия момент са необходими. Никакви КПП-та, никакви ограничения".

Това обяви премиерът Бойко Борисов в сряда в началото на заседанието на Министерския съвет на фона на покачването на броя на заразените с коронавируса до 785 за денонощие.

"Това, което сме приели към момента, е предостатъчно, но трябва да се спазва. Дистанция, дезинфекция и внимание от всеки да не се зарази", допълни Борисов.

Днес на заседанието на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да има допълнителни рестрикции и КПП-та на този етап. Ето какво написа премиерът в социалната мрежа:

"Всички като един трябва да спазваме наложените мерки. Дистанцията, дезинфекцията, носенето на маски и повишеното внимание са достатъчни, за да се предпазим. Нищо не налага допълнителни рестрикции като КПП-та или други ограничения. 

Но трябва да останем отговорни. Тази динамична среда, в която броят на заразените с COVID-19 се увеличава, изисква също институциите да продължат да бъдат максимално концентрирани, а контролът да е изключително силен. Особено сега, когато предстои и сезонът на грипната епидемия.

За да бъде осигурено лечението на всеки български гражданин, застигнат от новия коронавирус, на заседанието на Министерския съвет бяха отпуснати 2,1 милиона лева за купуването на лекарството ремдесивир. Гарантираме подсигуряването на национално ниво с всички необходими лекарствени продукти за лечението на пациенти с COVID-19.

На заседанието на кабинета днес предоставихме също 14 милиона лева за закупуване на преносими компютри за нуждите на държавните и общинските училища във времето на пандемията от COVID-19. С тези средства ще бъдат придобити 16 000 устройства – 12 000 за учениците и 4000 за учителите. Така ще помогнем да се осигурят лаптопи и да се обезпечи учебният процес във всичките му форми.

Образованието е наша основна грижа и приоритет. Правим всичко възможно то да е достъпно и качествено за всички български деца във всяка една обстановка. По европейски програми ще осигурим още 80 000 компютри."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари