Въвеждат нови ограничения за движението в София заради строежа на метрото

0
Затварят северното пътно платно на бул. "Шипченски проход"
Затварят северното пътно платно на бул. "Шипченски проход" Снимка: архив

Затварят северното пътно платно на бул. "Шипченски проход"

Въвежда се временна организация на движението във връзка с изграждането на метростанция на бул. "Шипченски проход", съобщиха от Столичната община.

От 1 април до 30 септември 2024 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по северното пътно платно на бул. "Шипченски проход" между бул. "Асен Йорданов" и ул. "Владово", като движението се извършва двупосочно в южното пътно платно на бул. "Шипченски проход" в посочения участък.

От 1 април до 30 септември 2024 г. включително се променят маршрутите на превозните средства на обществения транспорт както следва: Автобусите от линии №№ 1, 3, 5 и 6 ще се движат по особеното трамвайно трасе на бул. "Шипченски проход" между бул. "Асен Йорданов" и ул. "Владово" в посока ул. "Иван Димитров-Куклата" и по особеното трамвайно трасе на бул. "Шипченски проход" между ул. "Иван Димитров-Куклата" и бул. "Асен Йорданов" в посока бул. "Асен Йорданов". Спирка с код 1155 "СК ЦСКА" на бул. "Шипченски проход" в посока автостанция "Гео Милев" се измества на бул. "Асен Йорданов", на 120 преди бул. "Шипченски проход", на 30 метра след пешеходната пътека.

В началото на януари от Столичната община съобщиха, че започва изграждането на стартовата площадка за работа на тунелопробивната машина за строителство на тунелите на участъка от метрото през район "Слатина". В близост до площадката ще бъде изградена и новата метростанция № 6 заедно с буферен паркинг за 250 автомобила.

От 6 януари беше забранено влизането на пътни превозни средства по локалното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" между ул. "Димитър Моллов" и транспортния изход на "Макдоналдс", като движението се извършва по новоизграден обходен път, който ще замества затворения участък и ще осъществява връзка на локалното платно и бул. "Цариградско шосе". Промените на движението ще продължат в рамките на две години и половина.

Столичната община променя организацията на движението и по ул. "проф. Александър Танев". От 1 до 6 април (включително) се забранява влизането на пътни превозни средства по улицата между ул. "д-р Атанас Москов" и автобусното обръщателно колело в ж.к. "Младост 4".

Ще бъдат въведени и промени в организацията на движение на обществения транспорт. Скъсяват се маршрутите на автобусни линии №213 и N1 до кръстовище ул. "Д-р Атанас Москов" и ул. "Проф. Александър Танев". Временно се закриват пет постоянни спирки, а на тяхно място се разкриват временни такива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари