В София се отвори вход към "долната земя"

1
Огромен кратер в столичен булевард
Огромен кратер в столичен булевард Видео: БГНЕС

Огромен кратер зейна в тротоара на бул. "Черни връх" в близост до строителството на новата линия на метрото.

Инцидентът е станал рано тази сутрин малко преди 7.00 ч. На ръба на няколкометровата дупката като по чудо са останали два автомобила и не са се сринали в нея. По-късно те са преместени на сигурно място със специализирана техника.

От Столична община съобщиха, че се възстановява нарушената настилка по тротоара от екипи на строителните фирми, изграждащи метрото в участъка от бул. "Джеймс Баучер" до кв. "Хладилника".

Снимки на зейналия кратер се разпространяват в социалната мрежа Фейсбук. Хората се възмущават как може само на метри от дупката да вървят изкопните работи по столичното метро. Други коментират, че се е отворил вход към "долната земя", а трети се шегуват, че ще слизат в метрото без билет.

"Има слягане с дълбочина около 3 метра и с размери 7 метра на 8.5 метра. То е извън булеварда – в градинката и в подхода към магазин на "Лидл". Това е извън трафика, но ние сме заградили 2.5 метра от платното с оглед по-голяма безопасност на трафика. Създали сме временна организация на движението. В момента се работи по укрепване на това пропадане. Градският транспорт преминава нормално". Това поясни пред БНР Иван Илиев, ръководител на обекта, изпълняван от фирма-изпълнител в участъка "Джеймс Баучер" - "Хладилника" по линията на Метрополитена. В участъка преди години са изградени комуникации и преминава топлофикационен тунел и шахти за оптика, уточни той. /

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари