Валежи в цялата страна

0
Нахлува студен въздух
Нахлува студен въздух Снимка: БГНЕС

Днес през по-голямата част от деня ще продължи да духа умерен и силен поривист вятър от юг-югозапад.

Около обяд над западните райони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува по-студен въздух. В сутрешните часове от запад ще започнат валежи, които по-късно през деня ще обхванат цялата страна. След обяд ще има условия и за гръмотевици.

Максималните температури ще са между 14° и 19°. Това съобщи дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН), предаде Агенция „Фокус” .

По Черноморието ще бъде ветровито. Ще духа силен поривист вятър от юг-югозапад. Привечер ще се ориентира от запад-северозапад и с него температурите ще се понижат. Облачността ще е значителна и след обяд ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще са между 14 и 19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, по северното крайбрежие до 4. Температурата на морската вода е 7-8°.

В планините ще духа силен, по високите и открити части и бурен югозападен вятър, който през деня постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабва. Облачността ще е значителна и ще има валежи от дъжд, над около 1900 м - от сняг. Ще има и гръмотевици. Максималната температура на 1200 м ще е около 8°, на 2000 м - около 3°.

Атмосферното налягане ще се понижи значително и ще е по-ниско от средното за месеца.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари