Дъжд и студ в последния ден на октомври

0
Продължава да нахлува още студен въздух
Продължава да нахлува още студен въздух Снимка: БГНЕС

Над България ще бъде облачно и дъждовно.

Значителни ще са валежите в източната половина от страната и крайните югозападни райони.

Ще духа умерен североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Температурите ще са без съществен дневен ход - минималните ще са предимно между 4° и 9°, а максималните ще са между 5 и 10°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. След обяд валежите ще са значителни. Ще духа умерен североизточен вятър и с него температурите ще се понижат. Максимални температури ще са 10-12°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. В планините ще бъде облачно и с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа до умерен вятър от запад – северозапад, който привечер ще се ориентира от изток, югоизток и временно ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°.

В петък ще остане предимно облачно, слаби превалявания ще има все още на места в Южна България, но в процес на спиране. Преобладаващите максимални температури ще бъдат 8° и 13°.

В събота вятърът ще се ориентира от югоизток и ще започне затопляне. Ще преобладава облачно време, но само на отделни места в крайните източни райони са възможни слаби превалявания.

В неделя повишението на температурите ще продължи. Ще духа умерен, на места северно от планините и силен южен вятър и там дневните температурите ще достигнат до 20-22°. Облачността над страната ще е разкъсана, на места и до слънчево. По-значителна облачност ще има над северозападните райони, където на отделни места е възможно слабо да превали. Там и дневните температури ще останат по-ниски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари