Спорт в класните стаи: Абсурд в ОУ "Иван Вазов" в Русе

5
Възмутени родители недоволстват, че проблемът с физкултурния салон е от години, а решението му се бави
Възмутени родители недоволстват, че проблемът с физкултурния салон е от години, а решението му се бави Снимка: Facebook

Възмутени родители недоволстват, че проблемът с физкултурния салон е от години, а решението му се бави

Абсурден случай. Часовете по физическо възпитание и спорт в русенското училище "Иван Вазов" се провеждат в една от класните стаи.

Причината - физкултурният салон пропада. Сградата е опасна и има забрана да се влиза в нея. Възмутени родители недоволстват, че проблемът е от години, а решението му се бави.

Техните искания са за спешен ремонт на салона, както и за допълнително помещение за спортни дейности, тъй като физкултурният салон не отговаря на изискванията на училище с такъв капацитет.

530 деца учат в училището. "Проблемът е от 3 години. Имаме документ за строеж и надграждане и реконструкция на физкултурния салон, но пари не достигат, няма бюджет, непосилно е както за училището, така и за общината", заяви в ефира на БНТ Теодора Йорданова, директор на ОУ "Иван Вазов" в Русе.

"Проектът е утвърден и молбата ни е да бъдат отпуснати финансови средства. Около 400 хиляди лева е размерът на финансовата подкрепа, която трябва да се получи, за да може да се укрепи физкултурният салон", допълни Енчо Енчев, заместник-кмет на Община Русе.

"Пространството за спортуване в класната стая е твърде малко и може да се ударим в чиновете", споделят учениците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    Симеон
    Това са глупости Просто попитайте децата този уш педагог какво ги говори и върши в часовете Децата ни са важни а не да намерим работа на правилните хора.
  • 8
    8
    До Симеон
    Монка, първо да те светна, че милиционерите се пенсионират по-рано от другите професии и ако е читав човека и има образование, няма пречка да бъде учител. Второ, ти нещо против милиционерите ли имаш или конкретно към този? Трето, чети коментарите - хората ти пишат, че този проблем е от 30 години, а тази директорка е от 4-5 години на тази длъжност и още от началото е под постоянен обстрел от дебелогъзата шефка на РУО Русе. И ... четвърто - ти да не си шофъора на РУО, който е роднина на адв.Павлина Иванова и любовник на д-р на попските науки Росица Георгиева?
  • -2
    7
    Симеон
    Ако сте забравили да ви напомня, че тази директорка е лична номинация на НУНЕВ, а и беше поверил да му учи и внуците С тези калинки толкова.Това училище се съсипва откъм учители най вече - още един любимец на Нунев въпреки че е пенсиониран милиционер, беше назначен за учител по история!!!!!! За Георги Георгиев става дума Тук родителите имат за какво да се притесняват......
  • 7
    6
    Анонимен
    Това е пълно безобразие - колко години трябва да минат за да се разреши този проблем!?! За басейни и за всякакви други глупости правим грандомански проекти, а за един елементарен физкултурен салон няма финансиране. Селските училища са с по-добра база. Абсолютни безхаберници !
  • 10
    5
    Пак от Русе
    А бе да питам на тая шефка на РУО Русе провериха ли й дисертацията за плагиатство? Катоя я знаем колко е тъпа на 100% е преписала всичко.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари