В Русе вземат мерки срещу шофьорите, които обичат рязко да си форсират двигателя

1
Пламен Стоилов коментира, че недобросъвестните шофьори от този тип не са много...
Пламен Стоилов коментира, че недобросъвестните шофьори от този тип не са много...

През следващия месец ще бъде свикана среща с представители на русенските институции, на която ще бъдат обсъдени мерки за превенция на шума от автомобили и мотоциклети на недобросъвестни водачи.

По-конкретно се касае за "традицията" някои шофьори рязко да форсират двигателите на превозните си средства, с което редовно стряскат минувачите по улиците, пише ТОП НОВИНИ

За срещата съобщи кметът Пламен Стоилов по време на заседанието на Общински съвет - Русе, където общинският съветник Александър Неделчев (БСП) повдигна въпроса от трибуната. Неделчев коментира, че подобни прояви не само създават шумово замърсяване в града, но представляват и реална заплаха за останалите участници в движението. 

Пламен Стоилов увери, че ще се работи в по-засилено сътрудничество за справяне с проблема, тъй като това влиза изцяло в правомощията на Пътна полиция и ОД на МВР.

Поради тази причина ще бъде организирана и предстоящата среща, на която ще бъдат поканени както представители на институциите, така и общински съветници, за да бъдат набелязани адекватни мерки. Стоилов коментира още, че недобросъвестните шофьори от този тип не са много, и повечето от тях са известни на службите, въпреки че управляват превозните си средства с огънати или прикрити регистрационни табели в опит да не бъдат идентифицирани. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари