В Русе стартира третото издание на Международен турнир „Младост“

0

Вчера, от 16.30 ч., на Градския стадион в Русе стартира третото издание на Международен турнирМладост“. На откриването присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът Иван Григоров и др.

В надпреварата участие взеха над 300 състезатели от 35 клуба от страната и 45 чуждестранни състезатели от Румъния, Турция, Гърция и Молдова. В турнира бяха включени 14 спортни дисциплини, а организаторите бяха осигурили и награден фонд на стойност 2 800 лв.

„Това е пътят, затова гарантираме, че догодина ще проведем още по-силно издание на турнира, чиито основи са положени през далечната 1972 година“, заяви кметът Пламен Стоилов.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разкри, че емоционално е свързан с леката атлетика и с турнирМладост“, на който още през 1983 година е печелил медали, след което пожела успех на участниците.

Най-атрактивните участници във възстановения преди три години турнир бяха малчуганите от русенските детски градини, които бягаха в дисциплината щафета. Всички те получиха медали и подаръци от организаторите на турнира.

Преди да открие турнира на Градския стадион, министър Кралев посети спортната зала, за да инспектира строителството на „Арена Русе“, която предстои да бъде открита на 23 юли с концерт на Лили Иванова.   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари