Екстрадираха от Турция Люпчо Палевски

0
Палчо вече е на територията на Северна Македония
Палчо вече е на територията на Северна Македония

Палчо вече е на територията на Северна Македония

Заподозреният за двойно убийство - на 14-годишната Ваня Гьорчевска и 74-годишния Панче Жежовски от Велес, потресло Република Северна Македония в края на ноември миналата година Люпчо Палевски - Палчо е екстрадиран и вече е на територията на Северна Македония, потвърдиха официално от Министерството на вътрешните работи в страната информацията, която от вечерните часове циркулира в медийното пространство в страната.

Полицаи от Отдела за международно полицейско сътрудничество на МВР, в сътрудничество с турската полиция, приключиха процеса по екстрадиция от Република Турция на Люпчо Палевски (59) от Скопие, за когото е издадена международна заповед за разследване на престъпленията „отвличане“ и „убийство“ съгласно заповед, издадена от Основната прокуратура в Скопие. Лицето е прехвърлено в затвора в Скопие”, съобщават от МВР в Република Северна Македония, предаде БТА.

За очакваното екстрадиране на Люпчо Палевски, който беше арестуван в началото на декември миналата година в Турция съобщиха най-напред от партията, чийто председател до скоро беше той. От "Десна" съобщиха с кой полет Палевски пристига от Турция в Скопие и в колко часа каца в столицата на Република Северна Македония. Пред затвора в Шуто Оризари се събраха репортери, в очакване на пристигането на автомобилите с Палевски, в чието отсъствие му беше определен 30 дневен арест.

Люпчо Палевски е основен заподозрян за двойното убийство, което потресе Република Северна Македония в края на ноември. Останалите заподозрени бяха арестувани, но Палевски вече беше напуснал страната в посока Белград, след което с автомобил през България се е придвижил към Турция. Именно там, в Балъкесир, Палевски беше арестуван, след като беше издадена международна заповед за издирване и оставен в затвор, докато тече процедурата за екстрадиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари