Недовършено преасфалтиране крие опасности за русенци

2

Некачественото изпълнение касае тротоари, бордюри и велоалеи в района на комплекс „Париж“

Недовършено преасфалтиране крие опасности за русенци, както за пешеходци и колоездачи, така и за хората с тротинетки.

Читател на Dunavmost сигнализира за некачествено изпълнение на преасфалтирането и изграждането на велоалея в района на кръстовището на улиците „Плиска“ и „Тулча“ до комплекс „Париж“ в Русе.

Според сигнала, между новите бордюри и пътната настилка има незапълнени участъци, дупки, неравности и високи прагове, които създават предпоставки за инциденти за пешеходци, велосипедисти и тротинетки.

Велоалеята е незавършена, без хоризонтална маркировка до края й при блок „Родопа“, а скосяванията при пресичането й с пътното платно на улиците „Тулча“ и „Силистра“ са нескопосани и неравни.

Асфалтовата настилка на велоалеята по тротоара на улица „Плиска“ от Воден до края на улицата при блок „Родопа“ е на вълни, а не гладка, както е в други градове в България.

Около стволовете на дърветата по улицата са оставени дупки и трапове, в които може да се падне и да се получи сериозна травма.

Въпреки че участъкът е преасфалтиран преди местните избори през есента на 2023 г., досега не са предприети действия за неговото довършване и обезопасяване.

Читателят на Dunavmost изразява недоумение как служител на Община Русе е издал разрешение за приемане на обекта и как е извършен контрол на качеството на велоалеята и преасфалтираните участъци.

Също така се отправя критика към новоизбраните заместник-кметове, чийто ресор е екологията, транспортът или младежта, тъй като стимулирането на колоезденето е екологично отговорно решение.

В сигнала се подчертава, че велоалеята е маркирана досами фасадата на сграда, ползвана за магазин, което крие риск от инцидент, ако врата се отвори навън, докато преминава велосипедист.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    18
    Димитрова
    Даскал, добре пишеш, ама защо и ти, и останалите, които пишете, все за колите сте се загрижили, сякаш само с кола е всеки в тоя град? А много по-сериозно може да пострада някой пешеходец или велосипедист, а за тротинетки, които всеки ден плюете, не ми се мисли, ама на тях са вашите деца и внуци! Лошото е, че това управление на Русе обединява олигарси мафиоти, които излъгаха хората, че ще мислят за тях, а всъщност мислят само за коли и асфалт- типично по гербаджийски, ама Европата, за която драпат гербаджииите, там не е така, там се залага на екологични начини за придвижване и то не само с нови зам кметове по екология, а с реални действия, каквито у нас няма.
  • 4
    17
    daskal
    Днес, 16.05.2024 г., минах по ул."Буров", край Американското пазарче. Идете да видите какво се случва в момента след ВиК-ремонта. Мястото е опасно пропаднало, асфалтът е хлътнал към една педя и всеки момент някой може да пропадне и да остане там с колата си. А ул."Иван Вазов" (покрай библиотеката и математическата гимназия) е като след бомбардировки!
  • 4
    16
    до 12
    Там наистина се очертава нещо голямо. Със съвременна техника може да се разбере точно за какво се касае. Но пропадането е различно от останалите в града, за който има очи да го види, разбира се.
  • 7
    15
    Лунен пейзаж
    В целия град, където са копнали вече е компрометнирано. Няма разкопана и, не мога кажа възстановена, "закърпена“ е по-точната дума, която да няма пропаднали места. Чакат тихомълком като осрани зайци да мине 5 годишният гаранционен срок, и после среден пръст на всички и до там. Конкретно ул. Плиска, с това изкърпване и частичен ремонт само на лява лента, и премахването на изкуствените неравности "легнали полицаи" е страшно. Как не са утрепали някое пресичащо хлапе от всичките училища в района не ми е ясно. Част от "водачите" като се позасилят с таралясниците си от светофара на Дървото, до пресечката с ул. Янтра вече са с над 100. На Парижа пак пропадна, над ямата, която копаха за да търсят явно дипломата на шефа на ВиК-то.
  • 8
    14
    Саръ баир - дупки!
    Бул. Гоце Делчев има вече хлътвания и пропадания в преасфалтираната странична част от пътната лента. Виждат се дупки на места. Там бяха разкопали по пътното платно по проекта "Воден цикъл", но явно некачествено са го направили, след като са положили тръбопровода. Въпрос на време е да пострада някой.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари