В Русе стартира кампания "Насилието не е решението, а проблемът"

0

На 20.11.2017 г. в Юридическия факултет на Русенски университет “Ангел Кънчев” председателят на "Съюз на младите юристи" - клон Русе - Пламена Господинова, и секретарят на Клона - Хрисиела Димитрова, откриха кампанията "Насилието не е решението, а проблемът".

Официални гости на събитието бяха:

- Доктор Невена Русева - разследващ полицай в ОД на МВР - Русе, преподавател по две дисциплини в Юридическия факултет на Русенски университет "Ангел Кънчев" - криминалистика и съдебни експертизи

- Психологът Мая Христова - служител в Института по психология на МВР с месторабота ОД на МВР - Русе

- Господин Траян Личев - психолог и директор на "Център за правата на децата" - Русе

- Госпожа Валерия Николова - социален работник в Центъра

Доктор Невена Русева съвместно с психолога Мая Христова представиха разработката си на тема "Детето като жертва на престъпление. Тактически и психологически особености при работата с малолетни и непълнолетни свидетели".

Господин Траян Личев - психолог и директор на "Център за правата на децата" - Русе, и госпожа Валерия Николова - социален работник в Центъра, представиха дейността на специализираното помещение за изслушване и разпит на деца "Синя стая", както и дейността на "Център за правата на децата" - Русе

Центърът е организиран да работи предимно с млади хора от 10 до 18 години и техните семейства. В него младежите ще бъдат посрещнати от професионален екип - психолози, юрист, арт-терапевт и инструктор по източни бойни изкуства.

На събранието беше представена и Националната телефонна линия за деца 116 111, създадена от Държавна агенция за закрила на детето,  която предлага информиране, консултиране и помощ за деца.

На събитието присъстваха представители на Младежки дом - Русе, студенти по право, практикуващи юристи, клуб "Различни и равни" към Русенски университет "Ангел Кънчев", представители на НПО, преподаватели от Русенски университет "Ангел Кънчев", представители на русенски училища, ученици, родители и други проявили интерес към мероприятието ни граждани на град Русе, които имаха възможност да се включат в открита дискусия по темата.

Като продължение на кампанията ще са последващите посещения на членовете на Съюза в русенските училища, посредством които ще имат възможността да запознаят учениците с видовете насилие и мерките за превенция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари