В Русе пропадна път заради дъждовете през последните дни

0
В Русе е пропаднал част от бетонов път, свързващ бул. "Трети март" с ул. "Димитър Басарбовски"
В Русе е пропаднал част от бетонов път, свързващ бул. "Трети март" с ул. "Димитър Басарбовски"

Заради дъждовете през последните дни в Западна промишлена зона в Русе е пропаднал част от бетонов път, свързващ бул. "Трети март" с ул. "Димитър Басарбовски". Този участък е затворен за движение и следва да се търсят варианти за ремонта му. "За целта обаче трябва да се премахнат надвисналите парчета, да се проектират ремонтните дейности и да се търсят средства за тях", сподели директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров.

Междувременно от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че е въведено ограничение за движение на моторни превозни средства с маса над 10 т в град Бяла, поради разрушена подпорна стена от падналите обилни валежи.

Тъй като улицата, която е една от централните в града, е част от пътя Бяла - Попово, е въведен обходен маршрут за тежкотоварните возила път ІІІ-5101 (Бяла - Попово) - Пет кладенци - Борово.

25-метровият участък от пътя граничи с високия бетонов бряг на малката река Беленска. Той е улегнал отдавна. Собствеността му обаче е на Областно пътно управление, откъдето търсят варианти за финансиране на възстановяването му.

Преди седмица обаче подпорната стена там е пропаднала заедно с тротоара. Едва вчера са поставени знаците, забраняващи движението на тежкотоварни камиони с тегло над 10 тона.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари