В петък, ако злото продължава да побеждава доброто, ще ви чакам пред ОДМВР - Бургас

0
Бургазлии организират протест срещу садиста Живко, който разпори котка посред бял ден пред хипермаркет в града
Бургазлии организират протест срещу садиста Живко, който разпори котка посред бял ден пред хипермаркет в града

Десетки бургазлии, ужасени от жестокото убийство на котка пред известен хипермаркет к-с "Лазур", готвят протест срещу извършителя Живко Стоянов.

Те настояват 25-годишният мъж да бъде арестуван и осъден за бруталната си постъпка.

Протестът се организира в социалните мрежи и е предвиден за петък, 14 октомври, пред сградата на Областната дирекция на полицията.

Около 17 ч. на 7 октомври Живко разхождал питбула си край хипермаркет пред бл.71.

Кучето подгонило улична котка и я захапало. Тогава стопанинът на питбула извадил нож, с който разпорил и умъртвил животното пред очите на дузина неволни очевидци, дошли да пазаруват.

Гледката била потресаваща, а някои от жените, станали свидетели на инцидента, започнали да плачат. В района имало и малки деца, чийто родители бързо отвели настрани.

25-годишният бургазлия е арестуван, но след изтичане на полицейското задържане е е освободен. Срещу него са събрани достатъчно доказателства, включително свидетелски показания и запис от видеокамери, уточниха от полицията.

Ето част от призива, който се разпространява в специално създадената група във фейсбук  /от Romain Braquet/ "Протест срещу садиста Живко Стоянов":

"... В петък, ако злото продължава да побеждава доброто ще ви чакам в 12:30(когато и работещите са в обедна почивка) пред ОДМВР БУРГАС, на бул. "Христо Ботев" №46

Хора, моля ви, умолявам ви, проумейте, че зверското и демонстративно насилие над животни се извършва от хора с отклоняващо се поведение, скъсали връзка с моралните норми и техните действия носят риск в бъдеще за самите нас!
Моля ви също-загърбете страха и да застанем заедно, рамо до рамо, защото аз също се страхувам от това чудовище, явно способно на всичко. Но аз избирам да не остана безучастен, избирам да не съм бездушен!".

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари